Dag 1 (vertrek)

5 mei 2019 - San Giljan, Malta

Vandaag ging het avontuur dan echt beginnen. Gister afscheid moeten nemen van m’n vriend Thom en van m’n moeder en zusje. Dat was best lastig. Ook al is het maar een maandje. Vandaag ging om 7 uur de wekker en om 8 uur zat ik in de auto op weg naar Schiphol. Mijn vader heeft me gebracht. We hebben samen nog even lekker wat gedronken voordat ik in ging checken. Ook  toen was het lastig afscheid te nemen van m’n vader. Toen ik eenmaal door de douane was ging ik opzoek naar het restaurant waar ik altijd (sinds ik met mijn vader naar Sevilla ging) heen ga om een saucijzenbroodje te eten.  Daarna was het tijd om te gaan boarden. Om 11:50 vloog ik weg.

Toen ik aankwam moest ik samen met andere EF studenten wachten op de chauffeur van de bus die ons naar onze bestemming zou rijden. Helaas duurde dit wat langer omdat er wat misgegaan was. Toen de bus eenmaal kwam bleek dat niet alle koffers er in paste. Hierdoor moesten we weer wachten op een andere auto die mij en 2 andere studenten naar de residentie bracht. De andere studenten moesten namelijk naar een gastgezin worden gebracht. Toen ik aankwam en me had aangemeld bij de receptie ging ik mijn kamer opzoeken.

Ik heb een super leuk kamergenootje. Haar naam is Jessica en komt uit Parijs. Ze is net als ik 20 jaar. Zij is hier al 2 weken en blijft nog 4 maanden en 2 weken. Toen ik mijn koffer had uitgepakt en alles had ingericht, ging ik even opzoek naar een pinautomaat. Onderweg ben ik even rond gaan kijken en zag ik al dat het strand heel dicht bij mijn appartement zit. Toen ik weer in mijn kamer was besloten Jessica en ik samen uit eten te gaan. Ze heeft me even een rondleiding gegeven door de buurt en we hebben heerlijk in een burger tent gegeten. Daarna zijn we weer terug gegaan en hebben we nog heerlijk lang kunnen praten. Het is af en toe lastig voor ons allebei maar uit eindelijk begrijpen we elkaar en hebben we nu al een hele leuke klik.

Ik ga vandaag vroeg naar bed want ik ben moe van de vlucht en morgen moet ik vroeg op om aan mijn eerste dag te beginnen. Wat ik morgen allemaal ga doen dat lees je morgen. Ik heb een hele leuke eerste dag gehad. Het voelt allemaal nog een beetje raar om ineens weg van thuis te zijn en uit het ritme van thuis te zijn. Toch weet ik nu al dat ik het heel erg naar mijn zin ga hebben en super veel ga leren.

1. Edwin Zijtveld:
    5 mei 2019
    Super !!! Maak er een mooie tijd van.👍🏻
  2. Mams:
    5 mei 2019
    Je bent een kanjer. Zo trots op jou 💪😘 Je gaat echt enorm veel genieten en leren. Fijn dat we al even konden videobellen. Slaap lekker en succes morgenochtend op je eerste campusdag!
  3. Ellen:
    6 mei 2019
    Wat fijn om te lezen! Echt supergoed van je. Ben benieuwd naar de verhalen die nog komen gaan. Xxx
  4. Pappie:
    6 mei 2019
    Super hoe je het doet!!! Wees supertrots op jezelf💪🏽 Ga maar lekker veel ervaren en genieten. Knuf😘
  5. Opa en Oma Paulus:
    6 mei 2019
    Wat leuk om te lezen Ivanka, knap hoe je het doet, en wat fijn dat je Jessica hebt als kamergenoot! We kijken uit naar je volgende verslag!! Knuffel!!